De Kleine Prins en jij!!

Wat als de aarde kon zeggen wat ze nodig had en ons vroeg of we haar wilde helpen? Heb je daar zin in? Heb je daar tijd voor? En waarom zou je dat doen?
Deze vragen én je antwoorden hierop gaan we onderzoeken. En jij kiest zelf de vorm die het beste bij je past. Theatraal (jij en de aarde als personages), beeldend (tekenen, schilderen, objecten maken) of schrijvend. Een combinatie mag ook.
In de lessen gebruiken we Het handvest van de Aarde en het verhaal van De Kleine Prins om ons te inspireren.
(In Het Handvest van de Aarde staan afspraken over hoe we met onze planeet en elkaar willen omgaan om zo lang mogelijk gezond, gelukkig en in vrede samen te leven. In het verhaal van Aintoine de Saint-Exupéry ontmoet een piloot met motorpech in de woestijn een kleine prins van een andere planeet. Door hun gesprekken gaan ze allebei de dingen anders bekijken.)
In de laatste les is er een expositie en presentatie van wat je gemaakt hebt.


Door Sandra Stark

Afgelopen jaren leidde Sandra diverse  kinderkoren in Nieuw West,  De Staatsliedenbuurt (buurtinitiatieven) en momenteel in IJburg. Zij doet dit jaar ook mee aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera.

Sandra is jazz vocalist, theatermaker, performer en maker van kunst- en cultuureducatie. In haar werk en lessen mixt zij improvisatie met structuur, taal met muziek en zijn de fysieke stem en het vocale lichaam het instrument voor interactie.

Juf Sandra is gek op verhalen en poëtische ontmoetingen met grote en kleine mensen. Ze houdt van zingen, dansen en theater maken.


Beschikbaar voor
Zonder categorie
Locatie
School