komische tafelsoapera ‘Als ‘n kip zonder kop

Tekenen, schilderen, experimenteren en improviseren in Karel Appel’s Cobra-stijl

We werken op papier met houtskool en primaire kleuren. We knippen en plakken , scheuren en kleuren in patronen en ritmes. Deze kunststukken worden de coulissen van ons kippenhoktafeltheater. Kleine handpoppen van wol, stukjes stof, afvalmateriaal en eierdozen worden onze kippen-acteurs. Zij spelen de hoofdrol in de komische mini opera ‘Als ‘n kip zonder kop’. We improviseren korte scènes met bijpassende geluiden voor het verhaal. Zo ontstaat een tafelsoapera die ook zonder de live performance als autonoom kunstwerk is te bewonderen. De voorstelling – die zo’n 10 minuten duurt- zal te zien via een niet – openbare online link. Aan tafel!

‘Als ‘n kip zonder kip’ is zeer vrij geïnspireerd op de opera ‘de Ark van Noach’ waarvoor Karel Appel de vormgeving deed (decor, rekwisieten en kostuums).


Door Sandra Stark

Afgelopen jaren leidde Sandra diverse  kinderkoren in Nieuw West,  De Staatsliedenbuurt (buurtinitiatieven) en momenteel in IJburg. Zij doet dit jaar ook mee aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera.

Sandra is jazz vocalist, theatermaker, performer en maker van kunst- en cultuureducatie. In haar werk en lessen mixt zij improvisatie met structuur, taal met muziek en zijn de fysieke stem en het vocale lichaam het instrument voor interactie.

Juf Sandra is gek op verhalen en poëtische ontmoetingen met grote en kleine mensen. Ze houdt van zingen, dansen en theater maken.


Beschikbaar voor
Bovenbouw
Locatie
School