Make Up Art Gallery

Misschien zit je vaker binnen dan je lief is en naar je telefoon te staren of naar (mislukte) selfies? Bij Make Up Art Gallery mag je helemaal los!

We bestuderen verschillende geschilderde portretten van bekende meesters op kleur,vorm, textuur en lichtval. Denk aan Picasso, Van Gogh, Matisse, Van Dongen, Kahlo, Toorop.

In plaats van meteen onze verfdoos te pakken en in onze kwast te klimmen om alles na te schilderen, pakken we nu onze make up doos en proberen zoveel mogelijk wat we zien in de gelaatstrekken van een geschilderd portret op ons eigen gezicht te verven met mascara, oogschaduw, oogpotloden, lipstick en noem- het- allemaal- maar- op.

Om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen zorg je ook nog dat de kleuren die je aanhebt matchen met het portret. Als je uitgeschilderd bent op je gezicht maak je een selfie! Van je selfie mag jezelf, of iemand anders, weer een schilderij maken!

Elke les werken we met een ander portret van een beroemde schilder.

Wekelijks plan je je kledingkeuze en geef je elkaar tips voor het beste resultaat.

Na 12 weken ploeteren en shinen, exposeren we alle foto-afdrukken en evt. schilderijen van de gemaakte selfies in onze eigen Make Up Art Gallery. De fotoprints zijn op school voor leerlingen en in beperkte oplage via een niet openbare link voor ouders te zien.

En o ja, jongens: jullie mogen ook mee doen! Elke deelnemer krijgt een eigen grime-doos.


Door Sandra Stark

Afgelopen jaren leidde Sandra diverse  kinderkoren in Nieuw West,  De Staatsliedenbuurt (buurtinitiatieven) en momenteel in IJburg. Zij doet dit jaar ook mee aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera.

Sandra is jazz vocalist, theatermaker, performer en maker van kunst- en cultuureducatie. In haar werk en lessen mixt zij improvisatie met structuur, taal met muziek en zijn de fysieke stem en het vocale lichaam het instrument voor interactie.

Juf Sandra is gek op verhalen en poëtische ontmoetingen met grote en kleine mensen. Ze houdt van zingen, dansen en theater maken.


Beschikbaar voor
Tussenbouw
Locatie
School