Tekenen is leuker dan rekenen

Elke les werken we aan een opdracht gebaseerd op een thema, een kunstenaar of een specifiek tekenmateriaal. De opdrachten benaderen tekenen in de breedste zin van het woord waarbij het stimuleren van de verbeeldingskracht voorop staat. Experimenteren, onderzoeken en met plezier tekenen is belangrijker dan het eindresultaat.


Door Juf Annelinde

Ik werk als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Ik maak (door kinderen vaak humoristisch bevonden) tekeningen en handgemaakt papier op traditionele wijze. In het zelf maken van papier (van plant tot vel) komen ambacht, kunst en natuur op een heel mooie manier samen.

De kunstlessen die ik verzorg liggen vaak in het verlengde van mijn eigen werk. Zodoende vormen de lessen weer een bron van inspiratie voor mijn eigen beroepspraktijk.


Beschikbaar voor
Middenbouw
Locatie
School