verhalentapijtjes weven

tapijtjes-wevenHou je van weven? Of heb je altijd al willen weten hoe je dat doet? Iedereen kan weven!

In de lessen onderzoek je verschillende weeftechnieken met papier (denk aan matjes/tapijtjes weven). Je bedenkt  een ontwerp en kiest uit verschillende soorten papier. Je gaat

knippen, plakken, stroken snijden of scheuren en weven natuurlijk!

En als je zin hebt weef je met woorden en letters op stroken papier je eigen verhaal.

Je maakt samen met de andere kinderen een groot papieren wandtapijt met de door elkaar geweven verhalen van iedereen. We bedenken samen hoe we de papieren weefkunst willen laten zien en in de laatste les richten we de expositieruimte in en openen we de expositie voor de genodigden. Daarna mogen alle kunstwerken mee naar huis.


Door Sandra Stark

Afgelopen jaren leidde Sandra diverse  kinderkoren in Nieuw West,  De Staatsliedenbuurt (buurtinitiatieven) en momenteel in IJburg. Zij doet dit jaar ook mee aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera.

Sandra is jazz vocalist, theatermaker, performer en maker van kunst- en cultuureducatie. In haar werk en lessen mixt zij improvisatie met structuur, taal met muziek en zijn de fysieke stem en het vocale lichaam het instrument voor interactie.

Juf Sandra is gek op verhalen en poëtische ontmoetingen met grote en kleine mensen. Ze houdt van zingen, dansen en theater maken.


Beschikbaar voor
Zonder categorie
Locatie
School