Weerbaarheidstraining

Jimmy’s weerbaarheid voor kinderen heeft een afgestemd activiteitenpakket om lichamelijke en mentale kracht optimaal te stimuleren. De training wordt gestart met meditatie om vanuit een ontspannen gevoel te beginnen. Na de meditatie besteden wij aandacht aan uitdagende mentale en bewegingsactiviteiten waaronder boksoefeningen en rollenspel gekoppeld aan sociale problematiek. De kinderen leren bewust te reageren op gevoelens en gedachtes in verschillende situaties. Om op een emotioneel veilige manier te werken aan ons weerbaarheidsdoel worden de activiteiten afgestemd op het weerbaarheidsniveau van uw kind. Tijdens de training stimuleer ik de kinderen om samen te werken en van elkaar te leren. Wij sluiten de training af met een korte evaluatieronde.

De volgende trainingsaspecten komen aan bod:

    ⁃    Emoties aanvoelen & controleren

    ⁃    Lichaamscontrole

    ⁃    Vertrouwen & zelfvertrouwen

    ⁃    Zelfverdediging

    ⁃    Samenwerken

    ⁃    Assertiviteit

    ⁃    Je grenzen herkennen & aangeven

    ⁃    Meningsuiting

    ⁃    Communicatievaardigheden

    ⁃    Sociale problematiek


Door Meester Jimmy

Mijn naam is Jimmy Schokker, ik ben 32 jaar oud en woon in Amsterdam-Noord.

Mijn motivatie om een gecombineerde weerbaarheidstraining voor kinderen te ontwikkelen is gekomen vanuit mijn zoontje Jason. Weerbaar zijn is voor mijn zoontje niet altijd makkelijk geweest. De afgelopen jaren ben ik op onderzoek uitgegaan hoe ik hem hiermee kon helpen. Na vele oefeningen gedaan te hebben was er duidelijk vooruitgang, zo ontstond de inspiratie om Jimmy’s weerbaarheid voor kinderen te starten.

In het dagelijks leven ben ik druk met het vaderschap, mijn werk op een Amsterdamse BSO, studie en boksen. Ik heb inmiddels acht jaar ervaring in het werken met kinderen. Daarin heb ik rollen vervuld als sociaal cultureel medewerker en de afgelopen jaren als pedagogisch medewerker.

Het pedagogische vak combineer ik al een tijdje met boks- en bewegingsactiviteiten voor kinderen op de BSO. Om dit werk te mogen doen ben ik gediplomeerd als sociaal-cultureel medewerker en pedagogisch medewerker. Om mijn kennis verder uit te breiden volg ik een studie SPH, waarin ik veel leer over de psychologische achtergrond van gedrag bij kinderen.

Daarnaast heb ik cursussen gevolgd voor het geven van weerbaarheidstrainingen. Vanuit deze theoretische kennis, praktijkervaringen en mijn persoonlijke interesse heb ik met veel passie en plezier mijn eigen trainingsstijl ontwikkeld.


Beschikbaar voor
Middenbouw
Locatie
School