Acteren en improviseren

Hou je van lachen en wil je graag leren om andere aan het lachen te krijgen dan is deze cursus iets voor jou! In deze cursus leer je snel en grappig te reageren op allerlei situaties. In deze heerlijk snelle theatercursus is stil zitten er niet bij en niet lachen is verboden! Zonder het leren van tekst zul je leren hoe je moet acteren en hoe je iedereen aan het lachen kunt krijgen!

Hoe doen we dat? Soms met de hele groep, maar vaak met een klein groepje ga je aan de hand van een spelopdracht een scène uitvoeren. Wat daarin gebeurt mag juist het publiek (de rest van de groep) verzinnen. Alles mag! Zo kan er een verhaal plaats vinden op de Noordpool, als brandweer, met een xbox en ontzettende zin in chocolade! Ik weet zeker dat je nu al een leuk verhaal voor je ziet! Zo ontstaan korte scènes met rare figuren en grappige gebeurtenissen. Dit alles noemen we improviseren! Het is leerzaam; teamwork, luisteren naar elkaar en leren reageren. Goed voor de sociale vaardigheden! Dus twijfel niet langer en schrijf je in!


Door Benthe de Wijs

Voor de cursus Acteren en Improviseren hebben we een nieuwe ster aan het front! Benthe de Wijs uit Amsterdam komt deze geweldige cursus geven. Benthe is 23 jaar en heeft musicaltheater gestudeerd aan de Frank Sanders Academie. Volgt nu een opleiding in deeltijd tot zangdocent bij Vocal Core. Speelt voorstellingen bij de Toverknol en schijft eigen voorstellingen die vaak spelen in Scala te Amsterdam. Dus als je van iemand kan leren hoe je moet acteren dan moet je bij Benthe wezen!


Beschikbaar voor
Bovenbouw, Tussenbouw
Locatie
School