Freerunnen

In deze les zijn wij actief en creatief aan het bewegen , zowel binnen als buiten. We werken op een speelse manier aan het versterken van kracht en evenwicht , lenigheid en zelfvertrouwen. Om de veiligheid  te kunnen waarborgen is het niveau afgestemd op de samenstelling van de groep kinderen


Door Meester Cor

Ik kom uit Enkhuizen en ben zo ongeveer geboren op het korfbalveld. Mijn hele leven ben ik met korfbal bezig geweest. Ik heb over de hele wereld les gegeven in korfbal en ben nog steeds actief als scheidsrechter op het hoogste niveau. Ik geef ook les aan kinderen bij Blauw Wit.

Naast korfbal heb ik tot mijn 22ste hoog geturnd. Tien jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt en geef ik les op scholen en verenigingen, speciaal aan kinderen met een probleem of handicap en kleuters.

Ook werk ik al 30 jaar als zelfstandig fotograaf.


Beschikbaar voor
Tussenbouw
Locatie
Extern

Hoe lopen de kinderen naar externe locaties?

De kinderen dragen hesjes. Ze lopen twee aan twee naar een activiteit. Bij elke straatovergang wordt op elkaar gewacht en er wordt gezamenlijk overgestoken. Indien er een oneven aantal kinderen is, loopt er een kind naast de aanbieder.

Kinderen van tussenbouw en bovenbouw lopen onder begeleiding van één aanbieder in een groep van gemiddeld 16 kinderen naar de externe locatie. Ze kunnen alleen deelnemen aan externe activiteiten als ouders hiervoor op het inschrijfformulier expliciet toestemming gegeven hebben.

Dit is het beleid ten opzichte van de verschillende bouwen:

  • Onderbouw: Kinderen doen al hun activiteiten op school zelf.
  • Middenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 500m.
  • Tussenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 750m.
  • Bovenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 1 km.