Het natuurlokaal

De onderwerpen die behandeld worden zijn natuur gerelateerd. De lessen zijn vaak interactief en praktijkgericht waardoor er op een leuke manier veel kennis wordt opgedaan. Denk hierbij aan onderwerpen als ‘Vlinders’, ‘Bijen’, ‘Bomen’, ‘Voorjaarstakken’, ‘Compost’, Champignons’, ‘De egel’ en ‘Dieren in de winter’.

Hoofddoel van deze lessen is het vergroten van de algehele kennis over de natuur op basis van specifieke onderwerpen. De inhoud van alle bovengenoemde lessen wordt in overleg afgestemd op de leeftijd en het niveau van de kinderen om zo tot een doeltreffend lesaanbod te komen.

De schooltuinlessen en de natuurlessen kunnen zowel los van elkaar als gecombineerd gegeven worden.

Voor een volledig overzicht en de mogelijkheden kom ik graag een keer vrijblijvend langs. Dan kunnen we kijken wat goed aansluit op het de huidige lessen en methodiek.


Door Juf Eline

Mijn naam is Eline Honders. Mijn hele leven heb ik een voorliefde gehad voor de natuur en in de loop der jaren heb ik dan ook veel geleerd. Tegelijkertijd realiseerde ik mij dat de verbinding tussen mens en de natuur steeds meer verbrokkeld. Ons leefgebied verstedelijkt en veel kinderen zitten binnen, terwijl de natuur vaak toch heel dichtbij is.

Hierin kan zo veel geleerd worden, het is immers het fundament van ons bestaan!

Het Natuurlokaal biedt lessen en excursies voor kinderen in het basisonderwijs om de natuur weer dichtbij te brengen.


Beschikbaar voor
Middenbouw, Onderbouw
Locatie
School