Koken met kids

Wil jij in een restaurant werken maar vooral wil je kok worden of eens proeven hoe het is om kok te zijn? Dan is dit iets voor jou.


Door Juf Annet

Juf Annet geeft ook een cursus voor mensen die graag willen leren hoe je met weinig geld toch lekker kunt koken en een gezonde maaltijd binnenkrijgt. Hieruit voortvloeiend kwamen er ook verzoeken binnen voor het verzorgen van gezonde en betaalbare lunches voor diverse bijeenkomsten. Hierin werd zij bijgestaan door een team van vrijwilligers die in het verleden beroepen uitoefenden in de horeca, maar langdurig werkeloos zijn. Zij delen hun talenten en ontwikkelen zich door middel van het uitwisselen van ideeën en recepten. Door de multiculturele achtergronden ontstaan er zeer gevarieerde en creatieve manieren voor het bereiden van voedsel.


Beschikbaar voor
Bovenbouw, Middenbouw, Tussenbouw
Locatie
Extern

Hoe lopen de kinderen naar externe locaties?

De kinderen dragen hesjes. Ze lopen twee aan twee naar een activiteit. Bij elke straatovergang wordt op elkaar gewacht en er wordt gezamenlijk overgestoken. Indien er een oneven aantal kinderen is, loopt er een kind naast de aanbieder.

Kinderen van tussenbouw en bovenbouw lopen onder begeleiding van één aanbieder in een groep van gemiddeld 16 kinderen naar de externe locatie. Ze kunnen alleen deelnemen aan externe activiteiten als ouders hiervoor op het inschrijfformulier expliciet toestemming gegeven hebben.

Dit is het beleid ten opzichte van de verschillende bouwen:

  • Onderbouw: Kinderen doen al hun activiteiten op school zelf.
  • Middenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 500m.
  • Tussenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 750m.
  • Bovenbouw: Kinderen doen zowel binnen als buiten de school activiteiten. De maximale afstand tot school is 1 km.
Meenemen van thuis
Kookschort indien gewenst.
Eindpresentatie
Eten met de ouders gekookt door de leerlingen.