Handpoppen maken van textiel

Tik Tok, selfies, vloggen, Instagram, filmpjes maken op je mobiele telefoon, een optreden voor vrienden of familie. Dit doe je samen met je zelfgemaakte buddy.
In deze les ga je van textiel met naald&draad een handpop maken met wie jij samen, of je pop alleen, filmpjes kan maken of op kan treden.
Je leert hoe je een patroon vastspelt, uitknipt uit stof, en in elkaar zet zodat het een handpop wordt. Als je het leuk vindt, en er is tijd voor, kan ik je leren naaien op de naaimachine. Van textiel kan je heel veel maken en voor kinderen die een beetje met naald en draad overweg kunnen is dit een hele leuke les. 
Ik ben Suzanne de Graaf en werkzaam als Beeldend Kunstenaar in mijn atelier en heb regelmatig exposities. Ik ben afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling beeldhouwen. Daarna heb ik nog een jaar eerste graads opleiding handvaardigheid gedaan op de HKU in Utrecht. In mijn lessen is veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit.
voor inspiratie:
Mr Jummy heeft het druk:

Door Juf Suzanne

Ik ben Suzanne de Graaf en werkzaam als Beeldend Kunstenaar in mijn atelier en heb regelmatig exposities. Ik ben afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling beeldhouwen. Daarna heb ik nog een jaar eerste graads opleiding handvaardigheid gedaan op de HKU in Utrecht. Als kind heb ik vaak mijn eigen knuffeldieren gemaakt en kleren voor ze genaaid. Alle knuffels hadden hun eigen karakter. Mijn moeder heeft voor mij als kind een spreekpop gemaakt in de vorm van een struisvogel. Als verlegen kind durfde ik met mijn struisvogel alles te zeggen op school. Hij zei, wat ik niet durfde te zeggen.Dat was een verademing en ik hoop dit plezier te kunnen meegeven aan de kinderen die ook hun handpop bij mij in de TSA willen maken. 


Beschikbaar voor
Bovenbouw
Locatie
School