De sprekende handpop

tsa-handpoppen-2019
In dit TSA blok ga je je eigen handpop maken die voor jou kan spreken en met jou kan praten.
Wat wil je de handpop laten zeggen? Iets wat jij niet durft of altijd al hebt willen zeggen?
Aan de hand van zelf geschetste ontwerpen ga je je eigen vriend (in) maken, van textiel en verschillende knutselmaterialen.
De handpop kan er bijvoorbeeld uitzien als een fantasiedier of een fantasiepop met karakteristieke eigenschappen van jezelf, of die je zou willen hebben, zoals rood haar, een bril, een mooie lach of lange wimpers.
In de laatste lessen ga je oefenen op een korte act met jijzelf en je handpop die jij laat praten en leven.
Als jullie het leuk vinden kunnen we deze act de laatste les ook laten zien aan je ouders. e.a.

Door Juf Suzanne

Ik ben Suzanne de Graaf en werkzaam als Beeldend Kunstenaar in mijn atelier en heb regelmatig exposities. Ik ben afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling beeldhouwen. Daarna heb ik nog een jaar eerste graads opleiding handvaardigheid gedaan op de HKU in Utrecht. Als kind heb ik vaak mijn eigen knuffeldieren gemaakt en kleren voor ze genaaid. Alle knuffels hadden hun eigen karakter. Mijn moeder heeft voor mij als kind een spreekpop gemaakt in de vorm van een struisvogel. Als verlegen kind durfde ik met mijn struisvogel alles te zeggen op school. Hij zei, wat ik niet durfde te zeggen.Dat was een verademing en ik hoop dit plezier te kunnen meegeven aan de kinderen die ook hun handpop bij mij in de TSA willen maken. 


Beschikbaar voor
Bovenbouw
Locatie
School